Seres de lengua

Discurs

ALS BATXILLERS

Ha passat el curs, enganxat a les fulles fugaces del calendari. Ha passat també la vostra odissea al llarg de l’educació secundària. Vau arribar fets uns xiquets i us n’aneu fets una pena, almenys fins que passe la Selectivitat. Heu après, heu treballat, heu crescut -alguns-, heu somiat, heu patit, us heu enamorat -alguns de si mateixos-.

Us n’aneu i ens deixeu ací amb la nostra rutina. Per a vosaltres comença una nova vida: universitat, cicles formatius, treball, estudi, més estudi, maduresa, viatges, amor, vida, família, més vida, molta vida. Tardareu anys a trobar a faltar l’hora del pati, els timbres de les classes, el martelleig del taller de tecnologia, les batalles de pedretes, les partides de guinyot, els crits en els passadissos, l’olor dels serveis…

Probablement, algun dia tornareu a un institut. No us estranye. Molts tindreu fills i filles i vindreu a parlar amb els professors, a lamentar-vos dels maldecaps de les vostres criatures o a queixar-vos de la mania que li tenen. Podria donar-se el cas que encara caminem per ací algú de nosaltres, fet ja un fòssil, una mòmia errant. Potser algú de vosaltres torne en pla Transformer, reconvertit en professor o professora i aleshores aprendrà la màgia d’aquest lloc i de qui hi vivim.

Ara us espera el futur i amb ell tots aqueixos plans durant tant de temps desitjats. Ara arriba aquest moment que tant hem escoltat: “Quan acabe l’institut”, “quan em vaja d’ací”, “quan siga major”. Perquè, a partir d’ara, sou majors, per a les coses bones i per a les roïnes. Espere que per a aquest futur, tingueu la justa recompensa al vostre esforç. Espere que visqueu molts moments feliços. Espere que ens recordeu amb afecte. I, sobretot, espere que en aquells dies ja tinguem l’institut nou. I que ho vegeu amb els vostres propis ulls.

Us deixe amb uns versos del poeta grec Konstantin Kavafis:

Sempre tingues al cor la idea d’Ítaca.
Has d’arribar-hi, és el teu destí.
Però no forcis gens la travessia.
És preferible que duri molts anys
i que ja siguis vell quan fondegis a l’illa,
ric de tot el que hauràs guanyat fent el camí

(Ítaca)

Enhorabona i sort.

IES Bovalar. Castelló de la Plana.
Juny 2008

7 comentarios »

 1. […] Discurs d’acomiadament […]

  Pingback por Hasta siempre « Seres de lengua — 31 mayo 2008 @ 9:44 pm | Responder

 2. Mmm, el año pasado era el mismo, ¿no? jeje.
  Bueno, espero que no se haga muy largo el curso a los que están en el instituto, y suerte a los que están haciendo ahora selectividad, que yo prefiero esperarme (con 3 asignaturas, normal).
  Saludos profe!

  Comentario por Antonio — 10 junio 2008 @ 12:47 pm | Responder

 3. No es el mismo, aunque supongo que todos los discursos, sean del tema que sean, son muy parecidos. Aprovecha el verano y no dejes pasar la oportunidad. Tú puedes llegar lejos, pero hay que trabajar.

  Comentario por Profe — 10 junio 2008 @ 2:04 pm | Responder

 4. ¿Tema? ¿Donde está el tema? ¿Hay tesis? Es expositivo… ¿o argumentativo? Se requieren conocimientos enciclopédicos, creo. El lenguaje no está coherentemente empleado (xD), utilizándose una variedad diastrática formalmente informal. El resumen, eso sí, lo + sencillo de todo: muy bien.

  No, en serio, un placer haberte tenido como profesor, Antonio. Ha sido muy jebi todo. Ahora, hasta que las letras nos reencuentren!!

  Comentario por Zarach — 12 junio 2008 @ 5:01 pm | Responder

 5. Gracias, Zarach. Te deseo mucha suerte, aunque ya te expliqué que el mundo de las letras da lo justo para comer (y nada de marisco) 😉

  Comentario por Antonio — 12 junio 2008 @ 9:00 pm | Responder

 6. k pazzzzzzzaaaa ? acabo de ver la`pagina despues de 1000 años ..jeje…bueno yo queria decir que ha sido un curso genial,que me lo he pasado muy bien con antonio en las clases de castellano….jaja….ya es primavera en el corte inglés …jejejeje…..suerteee a todosssss XD

  Comentario por dydy — 26 agosto 2008 @ 1:16 pm | Responder

 7. Ay, Dydy, cómo se nota que llega septiembre… Espero que tengas suerte a partir de ahora. Ya sabes dónde estamos. Salu2

  Comentario por Antonio — 26 agosto 2008 @ 5:00 pm | Responder


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

A %d blogueros les gusta esto: